Zvok harmonik v Besnici

930
  1. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za pokal Kranja in 27. Gorenjsko prvenstvo harmonikarjev Besnica 2018 bo v nedeljo, 3. junija 2018, s pričetkom ob 12.30 uri.

V Turističnem društvu Besnica potekajo priprave na zgoraj omenjena tekmovanja  v igranju na diatonično harmoniko, ki je hkrati tudi izbirno tekmovanje za Zlato harmoniko Ljubečne. Na Gorenjskem prvenstvu in mednarodnem tekmovanju harmonikarji zaigrajo  le po eno skladbo po lastnem izboru v trajanju do treh minut. Zaželene so slovenske narodne, oziroma ljudske viže, kajti tudi to je priložnost, da ohranjamo ljudsko izročilo.

Sodelujejo lahko vsi harmonikarji in harmonikarke, ki bodo do 1. junija 2018 poslali organizatorju prijavnico (najdete jo na facebook strani organizatorja)  in bo svoj nastop potrdil na dan prireditve od 11.30 do 12.15 ure prijavni komisiji na prireditvenem prostoru (za prijavo in informacije).

Harmonikarji tekmovalci so razvrščeni v pet starostnih skupin.

Na Gorenjskem prvenstvu lahko tekmuje harmonikar, ki ima stalno bivališče na širšem območju Gorenjske, za Mednarodno tekmovanje za pokal Kranja pa tekmujejo vsi prijavljeni, iz Slovenije in tujine. Nastopajoči se bodo tudi potegovali za nastop v polfinalu za Zlato harmoniko Ljubečne.

Strokovna komisija bo izbrala najboljše harmonikarje vsake skupine, mednarodnega  prvaka tekmovanja za pokal Kranja ter gorenjskega prvaka. Občinstvo bo izbralo svojega prvaka, ki bo prejel “zlato voščenko” kot zaščitni znak TD Besnica.

Gorenjski prvak, zmagovalec mednarodnega tekmovanja in zmagovalec občinstva prejmejo denarno nagrado. Vsi harmonikarji prejmejo posebno priznanje in praktično darilo ter malico.

PRIREDITEV BO OB VSAKEM VREMENU POD VELIKIM  ŠOTOROM.

Komentarji