Zapustila nas je legendarna BARBARA ŠERBEC- ŠERBI

771

Barbara Šerbec – Šerbi je umrla za posledicami možganske kapi v bolnišnici v petek 15.2. zvečer, nekaj minut po 21.00.  Do leta 2000, ko je skupina razpadla, je bila pevka glasbene skupine Agropop. Zaradi hude sladkorne bolezni je ostala najprej brez ene, nato še brez druge noge, 25. decembra lani je v Domu starejših občanov v Radencih praznovala svoj 58. rojstni dan.

Zadnja leta je Šerbi preživela v Domu starejših občanov v Radencih

Nekdanja pevka skupine Agropop, v kateri je sodelovala do njenega razpada leta 2000, je največje uspehe doživela v 80. letih minulega stoletja. Ena največjih uspešnic Agropopa je album Za domovino z Agropopom naprej, ki je bil prodan v 110.000 izvodih, skupaj pa so prodali okrog pol milijona kaset in plošč. Skupina je v 16 letih delovanja izdala 15 albumov.

 

 

Leta 2010 so izdali še en album uspešnic v živo, saj je bila skupina deležne večje medijske pozornosti zaradi bolezni pevke Šerbi, dobiček od prodaje plošče je bil namenjen njenemu zdravljenju.

Popularna skupina Agropop v 90ih

 

Aleš Klinar, idejni vodja skupine Agropop, ki je osvajala glasbene lestvice v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, nam je ob novici, da je umrla njihova najprepoznavnejša članica Barbara Šerbec – Šerbi, zaupal, kakšni občutki trenutno preplavljajo njega in preostale člane skupine.

 

Mi to doživljamo kot lepe spomine na vsa leta in dneve, ki smo jih skupaj preživeli kot bend in v zasebnem življenju. Agropop je sicer obstajal 15 let, ampak jaz bi rekel, da še krat dva, ker je bilo to za nas tako intenzivno obdobje. V tem trenutku se vsi bolj spominjamo teh norih doživetij, nastopov in zabav v tistih časih, ko se je Slovenija veselila z nami. 

Legendarna Šerbi in Agropop

Vsekakor je ne bomo pozabili tudi vsi ustvarjalci glasbe, ljubitelji Agropop glasbe in razni glasbeniki. Na facebooku, instragramu in drugih  omrežjih se je tako v zadnjih dneh  pojavilo veliko lepih misli in spominov na legendarno Šerbi. Med drugim so svoje misli  zapisali tudi člani skupine Zaka’ pa ne, ki so svojo glasbeno pot začeli v sodelovanju z Šerbi.

Življenje niso dnevi, ki so minili,temveč dnevi, ki smo si jih zapomnili…
Draga naša Šerbi, hvala ti za skupno prehojeno pot, ki je pustila pečat tudi v naših začetkih glasbene poti… 
Ne bomo te pozabili!

 

Šerbi in začetki skupine Zaka pa ne, leta 2002

 

 

Komentarji