Vse najboljše, babica

1373

Babica Ane Šket, pevke skupine Lun’ca, je te dni praznovala častitljivih 80 let. Vnukinja, ki ima babico seveda rada najbolj na svetu, ji je za okrogel jubilej pripravila cel kup presenečenj in lepo praznovanje. 

“Babi Rozika je bila nekoč ravno tako pevka,” začne pripovedovati simpatična Ana. In doda: “V njeni mladosti ni bilo toliko priložnosti za pevsko kariero,  je bila pa zato solistka v zboru, s katerim so peli po različnih pevskih revijah. Mislim, da je prav ona tista, po kateri sem podedovala svoj talent za petje. Žal pa je morala zaradi problemov z glasilkami petje opustiti.”

Ana Šket je na svojo babico zelo ponosna.

Gospa Rozika je svoje življenje posvetila delu na kmetiji in skrbi za otroke, kasneje pa še za vnuke, ki jih je skupaj z Ano kar 18.

In kako je praznovala visok jubilej?

“Svoj rojstni dan je babi praznovala skupaj s svojimi bližnjimi, ki pa jih je bilo zaradi naše velike družine kar veliko. Da ji ni bilo dolgčas, pa smo ji zapeli skupaj z mojimi fanti iz Lun’ce. Zapeli so ji tudi vnuki, po kar nekaj letih, pa je skupaj s sestro ponovno zapela tudi ona. Imeli smo se res lepo,” je zaključila Ana, ki je lahko vzor za vse slovenske vnukinje.

Babica je po mnogih letih spet zapela s svojo sestro.

Napisal: Iztok Gartner

 

Komentarji