Veseli muzikantki Tina in Jana

1501

Slovenska narodnozabavna glasba je bogatejša za simpatičen duet z imenom Veseli muzikantki, ki ga sestavljata sestri Tina in Jana Neuvirt. Na Golici smo zelo veseli, saj vedno pozdravljamo dekliške skupine, ki jih na naši narodnozabavni sceni manjka. 

Tina in Jana se z glasbo se ukvarjata že dolgo časa. Enaindvajsetletna Jana je končala nižjo, petindvajsetletna Tina pa srednjo glasbeno šolo, h kateri je dodala še uspešno zaključen študij glasbene pedagogike. Tri leta nazaj sta se odločili, da svojo veliko ljubezen do zabave, glasbe in petja delita tudi z ostalim, kar pomeni, da sta ustanovili skupini Veseli muzikantki. Dekleti pogumno nastopata sami, občasno pa sodelujeta z Ansamblom Viničarji. Če ste bili kdaj na njunem nastopu, recimo na kakšni veselici in raznih praznovanjih ter obletnicah, potem veste, da igrata in prepevata narodno, zabavno in tudi tujo glasbo. In da sta resnično super ter zabavni deklini.

Strašno simpatični in prikupni sestri Tina in Jana svoje poslušalce zabavata tudi z mojstrskim jodlanjem.

In pozor, Jana je tudi mojstrska jodlarka, kar vedo povedati vsi, ki so jo slišali. Pa še Heleno Blagne zna izvrstno imitirati. Nič čudnega, da sta punci, ki imata že tri svoje avtorske skladbe, nedavno posneli še videospot za pesem Jodel time, s katerim osvajata tudi tuje trge.

Na Golici jima želimo še veliko uspeha na začrtani poti in ju v petek prijazno vabimo v naš dopoldanski program.

Prepričani smo, da imata zelo luštni sestri Jana in Tina v vsaki slovenski vas ogromno oboževalcev.

Napisal: Iztok Gartner

 

Komentarji