TRIO UTRIP&DUO PUSTOTNIK- OPA

311

Mlada glasbena zasedba Trio Utrip, ki jih je na skupno glasbeno pot popeljala ljubezen do harmonike in narodno-zabavne glasbe, je zagotovo nekaj posebnega. Prvič so se širni Sloveniji predstavili v našem Glasbenem skavtu, kjer so odlično poskrbeli za prepoznavnost širom Slovenije.

Trio Utrip, 2019

V glasbenem svetu nimajo vzornika. »Vsaka glasbena zasedba je edinstvena in nekaj posebnega ter skuša prikazati nekaj svojega, drugačnega. Seveda obožujemo velikana slovenske narodno-zabavne glasbe, Avsenika in Slaka, a čas gre naprej in z njim tudi razvoj te glasbe,« je prepričan Mitja. So si pa vsi trije edini, da v zadnjih letih doživljamo preporod narodno-zabavne glasbe, ki je vse bolj priljubljena tudi med mladimi. »Poleg igranja na veselicah po skorajda vsej Sloveniji nas pogosto najdete tudi na praznovanju okroglih obletnic, predvsem abrahamov, in na porokah. Čeprav smo ansambel narodno-zabavne glasbe, igramo tudi druge glasbene zvrsti, tako domače kot tuje,« pojasni Andraž.

Veliko časa preživijo skupaj na vajah in nastopih, kot pravi prijatelji pa tudi proste dneve in počitnice. Andraž, Mitja in Eva so trio ustanovili pred petimi leti in skoraj ga ni več slovenskega kraja, kjer še niso nastopili.

Duo Pustotnik

Vsi trije glasbeniki izhajajo iz orkestra Harmonikarji Pustotnik, kjer so se spoznali in postali prijatelji. Kmalu so spoznali, da si želijo nekaj več in malce drugače zato se je porodila ideja, da skupaj z DUO PUSTOTNIK, ki sta dobra znanca raznovrstnih pranovanj in prireditev ustvarijo svežo polko z naslovom OPA.  Polka je nastala z namenom za  vsa poletna druženja in nazdravljanja s prijatelji.

 

 

 

“OOOPA zdaj nazdravimo! “Uživajte v njej, tako kot smo mi uživali ob snemanju videospota.”  So zapisali na spletem omrežju facebook.

Videospot je delo naše videoprodukcijske hiše GOLICA. Veliko užitkov ob gledanju.

Komentarji