Tjaša Lesjak pometla s konkurenco

1483

Tjaša Lesjak, učenka Glasbene šole Goličnik, je v nedeljo osvojila prvo mesto na državnem tekmovanju v diatonični harmoniki Zlata harmonika Ljubečne 2017. Iskrene čestitke. 

To nedeljo se je odvilo že 37. Državno tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko, Zlata harmonika Ljubečne 2017. V petih kategorijah se je pomerilo 42 tekmovalcev, ki so morali pred tem skozi strogo sito na izbirnem in polfinalnem tekmovanju, kjer jih je bilo več kot 200. Ocenjevala jih je štiričlanska strokovna komisija, ki je za absolutno zmagovalko razglasila Tjašo Lesjak, učenko Glasbene šole Goličnik, ki jo vodi Robert Goličnik.

Učenci Roberta Goličnika žanjejo lepe uspehe.

In pozor, Robert Goličnik je leta 1996 na tem istem tekmovanju ravno tako postal državni prvak, zato je bil Tjašinega uspeha še toliko bolj vesel. Ali kot je povedal sam: “Ni ga boljšega, kot da učitelj mnogo let kasneje okrona svojo učenko z istim laskavim nazivom.”

Tjašin uspeh je zanimiv tudi zavoljo dejstva, da je šele druga deklica, ki je osvojila zmago na tem tekmovanju, kjer ponavadi zmagujejo fantje. Sicer pa Glasbena šola Goličnik drugo leto praznuje dvajset let uspešnega delovanja, zato so bili uspehi na letošnjem tekmovanju, kjer so se odlično odrezali tudi učiteljev mlajši sin Ambrož Goličnik in njegov sotrpin Gašper Repas (bronasta plaketa), Urh Štifter in Adam Brunet (srebrna plaketa) in Žiga Hriberšek, ki je prejel zlato plaketo ter skupno četrto mesto, še toliko bolj zaželeni.

Čestitamo!

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji