TEKMOVANJE ZA NAGRADO LOJZETA SLAKA- RAZPIS in PRIJAVNICE

317

Tudi letos bo v Mirni Peči potekal festival Slakove glasbe in sicer bo 10. oktobra 2019. V okviru festivala bo potekalo tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka. Razkrivamo novost in objavljamo razpis ter prijavnice!

Na tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka ste vabljeni glasbeniki vseh narodnosti, vseh starosti in obeh spolov. Pogoj je, da skladbe iz izvajanega programa izvirajo iz zakladnice Slakove glasbe (za vokaliste tudi iz zakladnice ljudske glasbe).

DISCIPLINE

SOLO DIATONIČNA HARMONIKA
Nastopajo harmonikarji in harmonikarke, ki igrajo na diatonično harmoniko. Nastop izvedejo solo, brez spremljave drugih glasbil.

KOMORNA ZASEDBA
Nastopajo sestavi z glasbili, ki so prisotna v Slakovi glasbi: harmonika, kitara, berda ali kontrabas ali bariton, klarinet, citre, trobenta …).

VOKALNA SKUPINA
Letošnja novost! Nastopajo sestavi s štiriglasnim petjem (kvartet, kvintet …), ki izvajajo slovenske ljudske in/ali umetne pesmi iz zakladnice pesmi Fantov s Praprotna ter pesmi iz zakladnice Slakove glasbe.

ŽIRIJA
Predstavili se boste strokovni žiriji: Toni Sotošek, Klemen Rošer, Brane Klavžar, Tine Lesjak, Sandi Ravbar, Andrej Bergant, Matija Slak in drugi.

Rok za prijave je 15. september 2019!

Vse informacije najdete na spletni strani www.lojzeslak.com

Komentarji