SREDNJEVEŠKA NUŠA DERENDA ZA 2 X 20 LET!

793

15.7 se je zgodil nepozabni srednjeveški dan…

Prvi koncert Nuše Derende se je tako začel srednjeveško! Ne prezrite datumov vseh nadaljnih…

Priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda bo ob svoji 20. obletnici glasbenega ustvarjanja poskrbela za še en spektakel, v nizu svojih dvajsetih koncertov za 20 let. Na dvajsetih Trških dnevih, kjer se bo Žužemberk spremenil v srednji vek, bo pričarala poseben koncert. Le ta se bo zgodil 15. julija, njen nastop pa bo pika na i tradicionalnih Trških dni in osrednjega dogajanja, prepletenega s športom, kulturo in zabavo Suhe krajine, ki bo v Žužemberku potekala polovico julija.

20. srednjeveški dan, ki se je zgodil v nedeljo, 15. julija, je bil  obarvan s srednjim vekom, na zabaven, poučen in izjemno zanimiv način. Žužemberški trg se je spremenil  v srednjeveško tržnico, grad je bil poln vitezov, trubadurjev, zabavljačev, grajskih gospodičen pod vodstvom domačega viteškega reda Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu z latinskim imenom Seisenbergensis Tumultus, kar pomeni Žužemberški ropot. Obiskovalci so  lahko občudovali srednjeveške in renesančne plese, viteške dvoboje v obujenih dogodkih iz bogate zgodovine lastnikov žužemberškega gradu, predvsem rodbine Turjaških.

Veliko je bilo  tudi zanimivih iger za otroke. Nastopile so mnoge skupine iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Srbije. Trški dnevi so brez dvoma največja in najodmevnejša kulturno–kulinarično-etnološko-turistična prireditev v Suhi krajini in ena večjih na Dolenjskem, v kateri se prepletata sedanjost in preteklost. Ob 21. uri je tako na dvorišču žužemberškega gradu potekala slovesnost ob prazniku občine s kulturnim programom ter z nagovorom župana Franca Škufce in slavnostnega govornika predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Župani prijateljskih občin iz Hrvaške, Slovaške, Srbije in Slovenije ter Ruske federacije bodo pozdravili občane ob občinskem prazniku.

Po slovesnosti in slavnostni seji občinskega sveta pa je sledil koncert izjemne slovenske pevke Nuše Derenda, ki je srednji vek oblekla v moderno preobleko, med koncertom pa  nazdravila še dvema dvo dekadnima obletnicama.

Zdaj ste izvedeli vse kar je potrebno, zato polagamo na srce, da nikar vseh nadaljnih koncertov izjemne Nuše Derenda ne zamudite!

Komentarji