SLOVENIJA PONOVNO V FINALU EVROVIZIJE

314

Na letošnjem prvem polfinalnem tekmovanju za vstop v finale glasbenega spektakla Evrovizija je nastopilo 17 predstavnikov iz 17 različnih evropskih držav. Kot peta sta oder zavzela tudi predstavnika Slovenije, Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta s skladbo Sebi uspela prepričala gledalce in si tako priborila vstopnico v finale.

Poleg Slovenije se je v veliki finale uvrstilo še devet držav: Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija in San Marino. Skupno bomo tako že to soboto spremljali bitko 26 različnih držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot gostiteljico in ‘velikih pet’, med katere sodijo: Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija.

10 finalistov prvega predizbora

Izrael je bil letos že tretjič organizator glasbenega tekmovanja Evrovizija: slednje je dvakrat potekalo v Jeruzalemu, letos pa prvič v obmorskem mestu Tel Aviv, točneje v dvorani Expo.

Drugi polfinalni večer bo na sporedu v četrtek 16.5 ob 21.00. Veliki finale pa bomo lahko na televiziji Slovenija spremljali v soboto 18.5 ob 21.00.

Na televiziji Golica bomo vsekakor spremljali letošnjo Evrpvizijo in držali pesti za naša dva predstavnika. SREČNO Zala in Gašper!

Komentarji