Predstavljamo vam Ansambel Amaterji

1664

Na Golici smo zelo veseli, da se narodnozabavna glasba širi tudi med zelo mlade ljudi. Celo med otroke in najstnike, če smo natančni. In člani super Ansambla Amaterji so več kot jasen dokaz za to našo trditev. Izvolite njihovo predstavitev.

Amaterji so narodnozabavni ansambel, doma iz okolice Postojne. Njihovi člani so stari med 14 in 15 let, kar pomeni, da sta letos dva zaključila osnovno šolo, dva pa bosta šla jeseni v deveti razred. Verjetno gre res za enega najmlajših slovenskih ansamblov, kar nas na Golici resnično veseli, saj radi rečemo, da na mladih svet stoji, kar pomeni, da se nam za prihodnost narodnozabavne glasbe ni treba bati. Kar trije člani ansambla prihajajo iz iste družine Šabec, pevka in violistka Maruša pa se jim je pridružila kot zadnja, pred tremi leti.

Amaterji so verjetno najmlajši ansambel na slovenski narodnozabavni sceni.

Pa razrešimo ta družinski misterij članov in poglejmo, kdo je kdo, da ne bo kakšne pomote. Harmonikar Nejc Šabec in kitaristka Teja sta dvojčka, basist Nik pa je njun leto dni starejši brat. Z inštrumenti so se srečali že kot majhni otroci, v šoli Vilija Marinška, Maruša pa se je violine naučila v Glasbeni šoli Postojna. Njihovi mentorji in učitelji so seveda člani postojnskega Ansambla Erazem, ki so jim pomagali narediti prve korake v svet glasbe.

Amaterji so vse prej kot amaterji, saj pridno snemajo nove pesmi in videospote.

Amaterji kljub mladosti pridno snemajo nove pesmi in videospote ter postajajo vedno bolj prepoznaven in popularen ansambel na slovenski glasbeni sceni, za kar jim seveda iskreno čestitamo. Ravno v teh dneh predstavljajo svoj novi valček Primorka, v prihodnjih dneh pa bodo končali snemanje še ene nove pesmice z naslovom Natakar. Res so pridni, ni kaj.

So pa Nik, Nejc, Teja in Maruša čisto običajni najstniki, ki jim slava ni stopila v glavo. Njihovi hobiji so nogomet, košarka, jahanje, računalniške igrice, rolanje, risanje, slikanje in oblikovanje, pa tudi pohajanje in seveda kaka dobra knjiga ali film pridejo na vrsto. Vsi zelo radi nastopajo, igrali so na mnogih veselicah, zabavah in koncertih, skratka, njihovi vikendi so več kot zasedeni.

Bravo fantje in punce.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji