PLANIŠKA POLKA POSVEČENA MLADEMU IN IZJEMNEMU SKAKALCU TIMIJU ZAJCU

554

Ansambel Slovenski zvoki so posneli novo »Planiško polko«, ki je posvečena Timiju Zajcu in smučarskim skokom. Na pobudo Slovenskih zvokov je Timi z njimi zaigral tudi na  diatonično harmoniko. Da je odličen muzikant, tukaj sploh ni dvoma saj je BOŠTJAN ZAJC, član Slovenskih zvokov tudi njegov oče.

Slovenski zvoki so skupaj s Timijem tako posneli tudi videospot za omenjeno skladbo  in sicer 10. februarja 2019, ko je pravzaprav potekala tretja tekma svetovnega pokala smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji. “Planiška polka” se bo zagotovo odlično usedla v srca poslušalcev, predvsem pa v srca številnih Timijevih navijačic in navijačev…

Timi Zajc, 2019

Do sodelovanja je prišlo z razlogom, saj je Timijev oče Boštjan Zajc že dolgoletni član – baritonist ansambla Slovenski zvoki.

 

 

 

 

 

Bojan Lugarič je ob tej priložnosti povedal:“Slovenski zvoki spremljamo in podpiramo Timijevo športno kariero od samega začetka. Velikokrat pa na kakšni tekmi ali tudi v ožjem domačem krogu kakšno skupaj s Timijem zaigramo. Tudi na YouTube se najde kakšen posnetek. Timi je končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na “frajtonarici”. Ko pride Timi s tekme domov vzame v roke harmoniko in z užitkom igra njegove najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo ali doma ali v družbi prijateljev.

Komentarji