PETOVIA KVINTET- SKUPAJ POD ISTO ZVEZDO

439
V mesecu marcu se je PETOVIA kvintetu pridružila Larisa Majcen, bivša pevka ansambla Saša Avsenika.

Larisa Majcen

Po le dveh mesecih združenih moči so zapisali že prvi uspeh na festivalu v Oplotnici, kjer so prejeli nagrado strokovne komisije za najboljšo lastno skladbo. Valček- Skupaj pod isto zvezdo” pod katerega sta podpisana Martin Juhart in Igor Pirkovič so v minulem mesecu obogatili še z videspotom.
Spot so posneli v najstarejšem slovenskem mestu od koder prihajajo in iz katerega izhaja ime njihovega  ansambla – na Ptuju.

Petovia kvintet

Ptujski grad, atrij med mestnim gledališčem in cerkvijo Sv. Jurija, Prešernova ulica, vse to so lokacije, na katerih vsak izmed njih začuti pripadnost srednjeveškemu mestu, zato je prav na omenjenih realiziran njihov prvenec.
Sicer pa bodo člani ansambla Petovia kvintet pridni tudi čez poletne mesece. Že  prihajajoči vikend se bodo s čisto svežo, neklasično, poletno polko udeležili festivala Števerjan, čez dober mesec jih bomo poslušali na  Ptujskem festivalu,  konec poletja pa še na Graški Gori.
A vendar se poletje  z zadnjim festivalom za Petovia kvintet  še ne bo poslovilo, saj je v planu snemanje novega videospota. Prav tako je že usklajen urnik za jesen in zimo, saj želijo v začetku prihodnjega leta svojim poslušalcem predstaviti svojo prvo zgoščenko.
Mladi in polni zagona pozitivno strmijo po poteh narodnozabavne glasbe. Definitivno imajo našo podporo!
Nov videospot za skladbo “Skupaj pod isto zvezdo”, ki je nastal z našo televizijo Golicasi lahko pogledate na spodnji povezavi;
https://www.youtube.com/watch?v=rZ4hcCZcrmo

Komentarji