Okrogli jubilej ansambla Pajdaši

1084

Aleš Sovič, član ansambla Pajdaši, se je danes oglasil v studiu TV Golica. Razlog za prijeten obisk in klepet z Ljubico je okrogla obletnica, ki jo Pajdaši praznujejo in obeležujejo v tem letu.

Z delovanjem so pričeli leta 2008, kot petčlanska kvintet zasedba, ki se je do danes, ko praznuje deseto obletnico, razširila na šestčlansko zasedbo.

Uspešno so se predstavili na vseh večjih festivalih narodno-zabavne glasbe pri nas, kjer so prejeli številne nagrade. Že prvo leto delovanja so v Cerkvenjaku prejeli drugo nagrado strokovne komisije, nato pa je šla njihova pot samo še navzgor. Leta 2009 in 2011 so na Ptujskem festivalu prejeli Zlatega orfeja za najboljšo kvintet zasedbo, da obvladajo tudi diatonično harmoniko so dokazali leta 2014 na Vurberku, kjer so prejeli Zlato plaketo Lojzeta Slaka ter drugo najvišjo – Srebrnega zmaja. Na festivalu Slovenska polka in valček 2012 so prejeli kar tri nagrade strokovne komisije – za melodijo, priredbo in izvedbo. Prepričali so s skladbo “Otroški nasmeh”. Podali so se tudi v bolj popevkarske vode – dvakrat so se namreč predstavili na festivalu narečne popevke v Mariboru, leta 2008 so zasedli 3. mesto poslušalcev in gledalcev, leta 2011 pa še mesto višje.

Pajdaši uspešno nastopajo tudi izven naših mejah, največ v Avstriji in Nemčiji, kjer nastopajo pod imenom die Oberkrainer Kameraden.

Kot se spodobi bodo okroglemu jubileju nazdravili na koncertu, ki ga pripravljajo v nedeljo, 22. 4. 2018, ob 17. uri v Športni dvorani Osnovne šole Zgornja Polskava. Poleg njih bodo nastopili še ansambel Petra Finka, Petka, Frajkinlcarji, Katrca, Oplotničani s Tinetom Lesjakom, Wondersi, oktet Planika,  Oto Vrhovnik, Blaž in humorista Ruda in Gela.

Komentarji