Očarljiva plesalka Mojca Hadela

998

Ko smo na Golici zavrteli videospot za skladbo Plešiva, ki jo izvaja ansambel Pvaninski abuhi, ste nas zasuli z vprašanji, kdo je skrivnostna plesalka, ki s svojimi gibi meša glave članom ansambla. 

Jasno, da smo izvedeli. Samo za vas. Pa zato, ker je tudi nam padla v oči s svojim vrhunskim plesnim znanjem in senzualno postavo. Punci je imel Mojca Hadela. Stara je 23 let. S plesom pa se ukvarja že precej časa. Ali kot pravi sama: “Plesati sem začela v srednji šoli. Najprej hip hop, nato moderni balet.” Ampak pozor, ples ni bil njena ljubezen na prvi pogled, kot radi rečemo, kar pomeni, da ga je vzljubila šele kasneje. Še več, kot osnovnošolka je celo govorila, da plesalka pa že ne bo. Zanimiva punca, ni kaj.

Zapeljiva Mojca je začela plesati v srednji šoli.

Mojca si jo potem želela ples seveda tudi študirati, a ji žal ni uspelo, kar pa je ni ustavilo, ampak je dobila še dodaten zagon za nove uspehe. “Res je, želela sem študirati ples in sem bila zelo žalostna, da mi ni uspelo. No, kasneje so se mi odprle nove poti. Že tretje leto sem del plesno pedagoškega tima na Galeriji plesa, kjer letos prvič redno učim tudi svojo skupino. Delam tudi pri Baletni pravljici in pri Zavodu Mars. Zelo rada delam z otroci in ustvarjam z njimi,” je navdušeno razložila gibčna plesalka, ki je letos za dva meseca odpotovala v New York in plesala na znanih plesnih akademijah.

Mojca je letos plesala tudi v New Yorku.

Kaj pa snemanje videospota za ansambel Pvaninski abuhi?

“Snemanje videospota je bilo zame nekaj novega, ker nisem bila še nikoli na nobenem takem snemanju. Bila sem kar malce zaskrbljena, ampak je potem vse potekalo kot po maslu. Zelo sem se zabavala. Spoznala sem super ljudi. Največji šok je bilo snemanje v dežju. Voda je bila ledeno mrzla. Oblačila so mi za nadaljnje snemanje sušili fantje iz ansambla, medtem ko smo ostali jedli pice in se greli v avtu.”

Nekaj utrinkov iz snemanja videospota in Mojčinega pestrega življenja.

Na Golici smo prepričani, da bomo o Mojci še slišali, saj je resnično talentirano in luštno mlado dekle.

Napisal: Iztok Gartner

Foto: Miha Kacafura

Komentarji