NEW SWING QUARTET “LIVE Radio Show”

351

NEW SWING QUARTET “LIVE Radio Show”

Pol stoletja po ustanovitvi in desetletje po poslovilnem koncertu se je gospodom spet zahotelo… zbrali so se okrog klavirja, stopili so pred mikrofone in… ‘solid gospel’ jih je spet stresel, kot bi se priključili na daljnovod, njihov črnski ‘groove’ jim je kot defibrilator vnovič pognal kri po žilah, s polnimi pljuči so vsi štirje zadihali kot en organizem.

Zgodil se je ‘reunion’ v Unionu, rodil se je zlati LIVE album ‘Gospel In Concert’, možje so proslavili svojo zlato poroko.

New Swing Quartet, 1968

Stari 50 let se vam zdaj predstavljajo v svoji elementarni obliki, ob svojem klavirju pred mikrofoni brez vsakršnih filtrov, kot dama brez ličil, LIVE V ETER!

Zapriseženim zagovornikom acapele, negro spirituals freakom in nasploh ljubiteljem dobrega vokala utegnejo tudi ‘razdreti kakšno žaltavo’ s svojih številnih gostovanj, potovanj in sodelovanj, ali celo zapeti po sLOVEnsko…

Vse to in še več se zadnje čase dogaja po radijskih postajah s pomočjo NEW SWING QUARTETA. Tudi na televiziji Golica se že dogovarjamo za nastop v živo v našem domačem studiu, tako da lahko kaj kmalu pričakujete obisk legend na naši televiziji. Vsekakor boste o datumu gostovanja obveščeni kmalu. 

Sicer pa lahko delček harmonije ubranih glasov članov zasedbe slišite na spodnji povezavi. Posnetek je nastal na njihovem koncertu ob 50. letnici glasbenega ustvarjanja, 2018. 

Komentarji