Morske razglednice: Unikatna Andreja Črešnar

3410

Nedelja je dan za novo Morsko razglednico. Za novo narodnozabavno zvezdnico, ki nas je počastila s svojimi krasnimi fotografijami in morskimi navadami. Tokrat je bila na vrsti zelo očarljiva in privlačna Andreja Črešnar, pevka skupine Unikat. 

Simpatično in luštno rdečelasko smo zmotili na morju. Natančneje, na dopustu na Korziki, ki jo naravnost obožuje. Ali kot je začela sama: “Trenutno se nahajam na Korziki, že drugo leto zapored, ker so mi noro všeč peščene plaže z belo mivko in kristalno čisto vodo. Že res, da je daleč, ampak se splača, pa še nihče te ne pozna.”

Ampak Andreja, Korzika je res daleč. Naredite vmes kakšne postanke in pavzice? “Seveda, tako pot hitreje mine. Letos smo šli spotoma recimo še v Gardaland in v Milano.”

Andreja Črešnar se pred soncem zavaruje s simpatičnim klobučkom in modnimi očali.

Ker želimo, da nam Andreja pove čim več o svojem sanjskem dopustu, ji seveda predamo besedo. Takole pravi: “Smo v kampu, torej šotorimo. Hotelov ne maram, ker nimam rada, da imam določeno uro za zajtrk ali kosilo. Na dopustu sem rada svobodna. Če mi torej paše cel dan preležati in nič delati, si pač to tudi privoščim. Pa še na lepe obleke na rabim misliti, ker sem cel ljubi dan v kopalkah.”

Kaj pa, ko si zgoraj brez, smo jo radovedno prekinili? “Tudi na plaži sem v kopalkah. Razen, če mi uspe najti kak miren in zaseben kotiček, potem se sončim brez kopalk. Nimam pa rada,da me kdo opazuje.”

Andreja na morju res uživa.

Na uho nam je prišlo, da se Andreja boji globoke vode, zato smo jo seveda povprašali še o tej temi. “Res je, bojim se globine, zato nikoli ne plavam tam, kjer ne vidim dna. Mogoče so mi tudi zaradi tega všeč korziške plaže. Pa še zaradi nečesa sem se vrnila na Korziko. Klima mi zelo odgovarja. Čez dan se ogreje do 32 stopinj, zvečer pa se tako ohladi, da si oblečem dolgo majico in dolge hlače.”

Ravno to je razlog, da prikupna Unikatovka ne gre rada v Dalmacijo, saj težko prenaša vročino. S tem ni šale, pravi. Poslušajte zakaj. “Vročino res težko prenašam, zato mi Dalmacija povzroča težave, ker se tudi ponoči ne shladi in potem je v šotoru neznosno. Pred leti sem zato dvakrat zapored dopust končala predčasno, saj sem dobila vročinske krče.”

Kaj pa tisti zloglasni škorpijon? “Vidim, da res vse veste (smeh). No, res je. Tudi po tem se spominjam Dalmacije. Ko smo se kopali v morju, je medtem na plaži v mojo torbo zlezel škorpijon. Odkrila sem ga šele v kampu, ko sem brskala po torbi, ampak hvala bogu me ni pičil.”

Andreja se zelo rada kopa v morju, le dno mora videti, saj ne mara globine.

In še morske navade?

“Na morje hodim z družino. Starejši sin obožuje surfanje, za kar ga je navdušil moj partner. Mlajša hči se potaplja in raziskuje podvodni svet. Letos sem dodala še eno strast na svoj spisek morskih stvari in sicer supanje. Drugače pa obožujem branje knjig na plaži. Vsako leto moj sin Alen na morju praznuje rojstni dan in se vedno spomnimo kaj novega, da ga presenetimo. Seveda ne pozabim na šport. Ponavadi si izberemo kak visok hrib nad morjem, da po nekajurnem vzponu opazujemo čudovit razgled in sosednje otočke. Letos pa sem se odločila, da bom namesto hribolazenja vsako jutro tekla, da ohranim kondicijo in kljub kakšnemu sladoledu ne prinesem domov dodatnega kilograma.”

Kilogram dol ali gor, Andreja je super ženska. Simpatična, prikupna, pozitivna in taka, da bi človek z njo čvekal ure in ure.

Želimo ji še veliko uspeha in čim manj škorpijonov.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji