Morske razglednice: Manekenska Janja Langbauer

2569

Korošica Janja Langbauer, pevka skupine Falant, je zabrisala mejo med manekenko in pevko, saj je tako zelo privlačna, karizmatična in lepa, da človek komaj verjame. Zato smo še toliko bolj veseli, da jo imamo v tejle naši morski rubriki. 

To je ona, Janja Langbauer, pevka in lepotička, ki, pozor, pozor, poletja sploh ne mara preveč. “Moram priznati, da sicer nisem ravno poletni tip človeka. Vsako leto konec avgust že komaj čakam, da bo konec poletja. Pretirana vročina mi ne diši preveč, zato imam raje pomlad in jesen. Vsekakor pa rada grem na dopust,” pove temnolaska, ki se je s fantom preselila v Maribor in zapustila rodno Koroško.

Najprej se ustrašimo, da ne bo slik v kopalkah, potem pa nas potolaži in pojasni, da gre vseeno na morje uživat in da naj se ne sekiramo preveč. “Na morju se vročina tako ali tako lažje prenaša. Letos si bom med poletjem privoščila kratek oddih v Dalmaciji z družino, svakinjo in fantom. Sicer bo ta moj dopust trajal samo en teden, saj si daljšega zaradi nastopov med vikendi ne morem privoščiti. Po koncertu gremo direktno na morje, iz morja pa direktno na koncert (smeh),” pravi Janja, ki je svojih Falantov res vesela, saj se imajo fino, pa še super fantje so.

Hollywoodska zvezdnica? Ne, marveč Janja Langbauer, pevka skupine Falant.

Kaj pa njen strah pred letalom in želja po Karibih, kamor brez letenja ne gre? “Res je. S fantom naju pozimi spet vleče na Karibe, kamor zelo rada potujeva. Mogoče si celo premisliva in naslednje leto letiva kam na vzhod. Letenja se grozno bojim. Med vzletom tako močno stiskam roko svojega Andraža, da je vsa rdeča (smeh). Paničarim ob vsaki najmanjši turbulenci in na koncu vedno rečem, da ne grem nikoli več na letalo. Potem pa me seveda premamijo turkizno morje, palme, beli pesek in tropski zrak, kar pomeni, da spet razmišljam o naslednji takšni destinaciji.”

Andraž, še en nasvet zate, iz prve roke, da ne bo pomote. Med poletom jo nežno poljubljaj na vrat in verjemi, da bo nad oblaki in bo pozabila, da je na letalu. Poljubi in turbulenca, idealna kombinacija.

Janja gre kljub strahu pred letenjem, vedno znova rada v eksotične lokacije.

Kaj pa morske navade, draga Janja? “Soncu se pretirano ne izpostavljam. Imam to srečo, da se me hitro prime. Raje ležim v senci in pijem hladno pivo.” In tvoja velika torba, brez katere ne greš nikoli na plažo? “V njej najdete kremo, telefon in slušalke, ko se mi zahoče glasbe. Pa križanke in karte, če ima kdo željo, da na plaži izgubi v ruskem šnopsu (smeh).”

Janja, Janja, kaj pa tvoj slavni čips, ki ga obožuješ še bolj od fanta? “Vse veste, vidim (smeh). Obvezno ga imam sabo. Moj čips. Vsi, ki me poznajo, vedo, da ga obožujem. Vem, da ni zdrav, ampak si ne morem pomagati.”

Nikar se ne bojte za Andraža. Janja ima rada tudi morsko hrano, ki jo večkrat pripravi sama. No, njo pa imajo zato toliko bolj radi komarji, zato je sprej proti njim ravno tako njena obvezna oprema za morje.

Janja in njen fant Andraž sta prava morska uživača.

Na uho nam je prišlo, da ga Janja rada tudi cukne, kot radi rečemo. In to že zgodaj zjutraj. Ker smo poredni, jo pohecamo, naj nam razloži, kaj hudiča to pomeni in ali nas mora skrbeti za njeno zdravje. “Ne bojte se, vse je v najlepšem redu. Zjutraj ob kavici pač obvezno »enga ta kratkega« in to je to. Ko greva z Andražem kam daleč na dopust, naju babica vedno založi z ekstra močnimi domačimi pripravki, da vsako jutro preventivno razkuživa trebuščke (smeh). Ob večerih pa so na vrsti še družabne igre, brez katerih še nikoli ni minil noben naš dopust.”

Andraž, ideja. Zvečer spijta tri babičine “ta kratke” in se pojdita slači poker. Zabava zagotovljena.

In ko smo že pri slačenju, kaj pa sončenje zgoraj brez? “Zgoraj brez me verjetno nikoli ne boste videli. Sem preveč sramežljive narave, da bi na plaži slekla kopalke (smeh).”

Janja, Janja, očitno babičini zvarki niso tako močni, da ti zmanjka poguma.

Napisal: Iztok Gartner

 

Komentarji