Ljubitelji slovenske glasbe žalujemo, umrl legendarni Gams Marko

918

V petdesetem letu starosti je po daljši bolezni preminil Marko Omahna, ki je bil dolgoletni član in glavni vokalist priljubljene skupine GAMSI, katera si je pot na slovenski glasbeni sceni začela utirati pred šestindvajsetimi leti s takoznanim Alpenrock-om, ki je postal njihova prepoznavna blagovna znamka. V tem glasbenem slogu, v katerem so združili elemente narodno-zabavne in zabavne glasbe, pa so nastali številni hiti, s katerimi so Gamsi zasloveli.

Gamsi v času svoje največje slave

Bratje MarkoJanko in Tone Omahna so pred leti ustanovili Ansambel bratov Omahna, a so se kasneje preimenovali v Gamse. Čez noč so leta 1993 postali slavni s pesmijo O, Korl in vse od takrat ostali na slovenski glasbeni sceni. Slovenski publiki pa so se najbolj približali s pesmijo Hej, Hej, ki jo najverjetneje poznate po refrenu Kdor ne skače ni Sloven’c.

Gamse in njihove uspešnice si bomo zagotovo zapisali v spomin z veliko začetnico in si njihove skladbe  prepevali in se spomijali dobrh, starih časov izjemnih Gamsov in izjemnega glasbenika, kot je bil Marko Omahna.

Pogreb pokojnega Marka bo v petek, 25. januarja 2019, ob 15. uri v cerkvi na Sveti Trojici. Od 9. ure dalje bo ležal v mrliški vežici v Dobu pri Domžalah.

Res težko je slovo
a v večnosti se zopet snidemo.

Iskreno sožalje družini Omahna, članom skupine Gamsi, sorodnikom ter vsem njegovim prijateljem in znancem. 

Uredništvo Golica TV, Petelin TV, Čarli TV, Folx TV

Komentarji