LEA SIRK- Zmagovalka MMS-a 2018

1567

Nedvomno lahko potrdimo da je letošnje leto zagotovo leto, glasbenice SIRKOVE!

Po zmagi na  Emi 2018 je tokrat slavila še minulo soboto na 38. Festivalu Melodij morja in sonca s skladbo MOJ PROFIL, katera je bila iz strani strokovne žirije izbrana tudi za najboljšo melodijo festivala!

Letos mineva 40 let od prvega festivala Melodije morja in sonca. V zadnjih letih je poletni amfiteater portoroškega Avditorija postal dom tega priljubljenega poletnega festivala, ki je gostil tudi letošnji, že 38. MMS.

Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se je potegovalo 14 novih poletnih melodij. Poleg omenjene zmagovalke so se na odru Avditorija Portorož predstavili še SteffyThe Plut FamilySwing Deal, Bogdan, MilaLaurylin & Jan BogatičIrena Vrčkovnik in MjavKlapa SemikantaPrifarski muzikantiAna Štokelj in Kalamari. Nastopajoče je spremljala festivalska skupina pod vodstvom Tomija Puricha

Spremljevalni program je bil letos posvečen Bertiju Rodošku, “očetu” festivala. Na oder so stopili Oto Pestner, ki je na festivalu slavil kar štirikrat (dvakrat kot izvajalec in dvakrat kot avtor), gledališki igralec Primož Forte, lanski zmagovalec MMS-ja Isaac Palma in Klemen Orter, ki je na festival MMS 2016 prejel kar tri strokovne nagrade.

Nagrado žirije za najboljšo izvedbo je dobila Manca Špik za pesem Kjer pomol poljubi morje, nagrado za najboljše besedilo je dobil Bogdan za pesem Kanela, nagrado za najobetavnejšega izvajalca oz. nagrado Danila Kocijančiča pa je prejela skupina Proteus za pesem Odklop.

Strokovno žirijo so jo sestavljali predsednica Marta ZorePatrik GrebloDamjan Levec – EmperatrizzAlesh Maatko in Dajana Makovec.

Skozi prijetne poletne melodije letošnjega festivala sta nas popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn.

V priponki lahko prisluhnete zmagovalni skladbi; LEA SIRK-MOJ PROFIL

 

Komentarji