IZVAJALCI in USTVARJALCI VABLJENI NA 39. FESTIVAL MORJA IN SONCA 2019

542

Avditorij Portorož je namreč objavil javni razpis s pogoji za udeležbo na 39. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 6. julija 2019 v Amfiteatru Avditorija Portorož.

Rok za prijavo skladb je 17. april 2019. Na 39. festivalu Melodije morja in sonca (festivalu MMS) bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je iz 7 znižalo na 5. Strokovna komisija za izbor pa bo med prijavljenimi skladbami izbrala 9 in ne več 7 skladb. Poleg teh bo strokovna komisija za izbor med prijavljenimi izbrala še dve rezervni skladbi in ne več tri kot v preteklosti.

Avditorij vsako leto obišče veliko ljudi

Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 17. maja 2019, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v mesecu maju.
Umetniški vodja 39. festivala MMS je Slavko Ivančić. Na 39. festivalu Melodije morja in sonca 2019 bodo podeljene naslednje nagrade: Velika nagrada MMS 2019 ter nagrade strokovne žirije – za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrada Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Glasbenike in glasbene ustvarjalce vabijo k sodelovanju. Več na www.avditorij.si .

Lani je  glavna zmagovalka postala Lea Sirk; nagrade strokovne žirije so prejeli Lea Sirk in Tomy Declerque, Bogdan, Manca Špik in Proteus.

Zmagovalni skladbi izvajalke Sirkovi lahko prisluhnete na spodnji povezavi;

Komentarji