FRAJERKE VSTOPILE V NOVO LETO ZELO USPEŠNO

601

Skupina Frajerke je  štiri članska ženska glasbena skupina . Povezuje jih  trdno prijateljstvo, ljubezen do glasbe, pozitivna energija, dobra družba…

Z ljubitelji narodno zabavne glasbe tako  z velikim ponosom delijo veselo novico! Med 81 prijavljenimi skladbami je bila naša polka  sprejeta v polfinalni izbor na najprestižnejši slovenski narodno zabavni festival  Slovenska polka in valček 2019.

Frajerke, 2019

Izbranih je 12 polk in 12 valčkov. Skladbe se bodo najprej pomerile v dvojicah v okviru oddaje Slovenski pozdrav. 12 zmagovalnih se bo uvrstilo v veliki finale festivala.

Njihova polka ki je v celoti delo Vere Šolinc,  nosi naslov »Dupleška deklina« in govori o samostojni punci, ki sicer zna vse sama postoriti, po tihem pa si seveda želi, da bi ji pri tem kdo pomagal … To in še veliko več boste lahko izvedeli kmalu!

V kratkem pa vam obljubljamo še kakšno novost, izjemno simpatičnih in odličnih glasbenic; Marjetke Gričnik, Lidije Križnik, Andreje Grosek in Tamare Vandur. Prav tako vas bomo  tudi na področju festivala SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2019 obveščali sproti.

 

Komentarji