FESTIVAL NZG PTUJ VABI v petek, 31.8 POD PTUJSKI GRAD

1017

V petek, 31. avgusta, bo na Ptuju že 49. Festival narodno zabavne glasbe Ptuj 2018.

Festivalski večer bo razdeljen na dva dela. Najprej se bo zgodil tekmovalni del festivala z letošnjimi novimi skladbami izbranih ansamblov.

Lanskoletni zmagovalci festivala; Mladi Pomurci in Prleški kvintet

V revialnem programu bo sledila predstavitev najlepših viž glasbenega dogajanja na Ptuju med letoma 1999 in 2008. Drugi del večera bo z nastopi ansamblov, ki so soustvarjali zgodovino festivala in s tem slovensko narodno-zabavno glasbo, prav gotovo navdušil vse ljubitelje tovrstnega muziciranja. Letos bo na odru na istem mestu, na istem odru in v istem večeru tako tekmovalni kakor tudi revialni del poimenovan Odštevamo do abrahama Ptujskega festivala. Slišali bomo več kot 20 izjemnih nastopov in tako doživeli enega vrhuncev domače glasbe za leto 2018.

In kdo so letošnji tekmovalni ansambli?

Ansambel Boršt s skladbo Kot reka svobode, Ansambel  Blaža Hutevca s skladbo Ne bom si brisala solz, Ansambel Zadetek s skladbo Domačija, Ansambel Škorpijoni s skladbo Ko se ljubezen stara vžge, Ansambel Opoj s skladbo Mlad in star, Ansambel Hozentregarji s skladbo Večeri s teboj, Vražji muzikanti s skladbo Žalostna je moja noč, Ansambel Frajerke s skladbo Dve srci, Ansambel Klateži s skladbo Edina želja ter S.O.S. Kvintet s skladbo Nisem, nisem

Najstarejši festival narodno zabavne glasbe je vedno odlično obiskan

Kaj je novega letos? 

Poslušalci odločajo o zmagovalcih festivala Ptuj 2018

V mesecu juliju in avgustu s pomočjo radijske postaje Ptuj poteka spletno glasovanje  za naj vižo desetletja. Lestvico, do katere lahko dostopate preko spletnega naslova www.radio-ptuj.si  predvajajo poleg Radia Ptuj še Radio Veseljak, Radio Krka, Murski val, Radio Sora, Radio Prlek, Radio 94 in Radio Univox. Radijske postaje po vsej Sloveniji bodo predvajale isto lestvico, na samem festivalu namreč ne bo moč glasovati za naj vižo desetletja. Izbor bo torej opravljen izključno s spletnim glasovanjem.

Omenjeni lestvici, ki ji lahko prisluhnete na Radiu Ptuj vsako nedeljo opoldne, bo dodana še druga lestvica z izborom letošnjih tekmujočih ansamblov in njihovih skladb. Tudi za te skladbe je že omogočeno spletno glasovanje, glasovi pa pomenijo natanko polovico točk za nagrado občinstva. Drugo polovico točk bodo ansambli dobili z glasovi občinstva na samem festivalu. Še vedno lahko glasujete, zatorej pohitite!

Lani so na najeminentnejšem festivalu domače glasbe na Ptuju slavili Mladi Pomurci in  Prleški kvintet.   Le kdo bo slavil letos, bo znano že v petek 31.8 pod Ptujkim gradom.

Komentarji