Fantje z vseh vetrov še vedno ustvarjajo uspešnice!

2052

Fantje z vseh vetrov, priljubljeni ansambel, še vedno predstavlja njihovo zadnjo in aktualno ploščo, ki so jo izdali po skoraj dvajsetih letih, z naslovom ‘Skupaj zapuščajva mladost’.

Nekoč so bili trio z diatonično harmoniko, ki je nastal že leta 1979. Sestavljali so ga glasbeniki, ki so že nastopali v drugih skupinah in so imeli veliko izkušenj. V minulih desetletjih so ustvarili okoli sto izvirnih skladb, tudi številne uspešnice, ki jih danes igrajo tudi mlajši ansambli.

Na zadnjem cd-ju je torej dvanajst novih avtorskih pesmi, takšnih, ki so jih Fantje z vseh vetrov izvajali ves čas svojega delovanja. Nekatere izmed njih so že uspešnice, na primer ‘Si rekla, da ne smem’, naslovna ‘Skupaj zapuščajva mladost’, in zadnja, za katero so tudi posneli videospot, ‘Padajte, snežinke bele’.

Priljubljeni zasedbi se je znova pridružil glasbenik Tone Rus, ki je kot pevec že sodeloval z ansamblom pred desetletji. Skladbe na plošči so sicer posnete v prvotni pevski zasedbi, torej s Tonetom Rusom kot prvim tenorjem in tudi s Primožem Berusom, ki ga je po nekaj letih nasledil, poleg omenjenih pa so pevci še Iztok Perozzi, Franc Pupis in Frenk Kramer.

Komentarji