ANSAMBEL UPANJE-PTUJSKE ULICE

513

Ansambale Upanje prihaja iz okolice Ptuja, natančneje iz vasi Zagojiči v občini Gorišnica. Ljubitelji narodnozabavne glasbe ste jih bolje spoznali v šovu Glasbeni skavt, kjer so fantje zasedli odlično 2. mesto.

Sicer se člani ansambala Upanje; Nik, Klemen, Žiga in Matej poznajo  že od otroštva, saj so sosedje in dobri prijatelji, le da nekoč še niso vedeli, da bodo čez nekaj let skupaj godli, peli  igrali, razveseljevali ljudi ob različnih priložnostih ter ustvarajli odlične avtorske skladbe, kot je recimo njihova uspešnica DAJ, DAJ ali DOMAČI LEPI KRAJ ter seveda najnovejša polka PTUJSKE ULICE, za katero videospot je ponovno nastal s pomočjo naše videoprodukcijsek hiše.  Skladba kot sama pa je sicer  glasbeno  delo Primoža Kiriča. 

Matej Plesnik je njihov četrti član, ki se jim je pridružil kot zadnji.

Fantje so si z razlogom nadeli ime – Ansambel Upanje, saj trdno upajo v svoj uspeh in v to, da bi jih ljudje  sprejeli za svoje. Zatorej dragi moji s kakšnik klikom več  na  njihov najnovejši videospot PTUJSKE ULICE nikar skoparit. Odlična zgodba v videopostu nas namreč popelje v leto 1959, kjer je bilo vse drugače, tudi instrumenti… Ne verjamete? Preverite… No zagotovo, pa je že takrat dirigirala dobra slovenska domača glasba!

 

 

 

 

 

Komentarji