Ansambel Saša Avsenika z glasbenimi gosti v Cankarjevem domu

1008
Ne sveti zvezda v noč svetleje je naziv dogodka, ki ga Ansambel Saša Avsenika pripravlja 20. novembra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Gre za poseben glasbeni večer, kjer se bodo ansamblu na odru pridružili najimenitnejši in najpopularnejši izvajalci slovenske popularne glasbe.

Si predstavljate, kako bi Avsenikova viža ‘Le spomin deklica’ zazvenela v izvedbi enega najbolj plodovitih pevcev slovenske popevke? Ali pa kako bi valček ‘Čakala bom’ odpela ena trenutno najbolj popularni slovenskih pevk? Ja, ob misli na to, se vam upravičeno naježi koža.

Ta večer za glasbene sladokusce, vam bo ponudil unikatne izvedbe glasbenih del, ki sta jih brata Avsenik ustvarila pretežno v drugi polovici delovanja Ansambla bratov Avsenik. Pesmi, ki jih zaznamujejo najlepši lirični teksti Elze Budau, Marjana Stareta, Ivana Sivca in drugih mojstrov slovenske lirike.

Tako kot zvezde ne svetijo vsako noč svetleje, tako tudi niso vsi glasbeni večeri polni novih doživetij, nepozabnih spominov in glasbenih točk, ki jih še niste slišali.  Glasbena poslastica v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma vam bo ponudila prav to. Skladbe, ki jih ne slišite vsak dan, s klasično Avsenikovo zasedbo, ki se ji bodo na odru pridružili najboljši slovenski pevci popularne glasbe in instrumentalisti z različnimi glasbili, ki bodo še dodatno popestrili zvočno kuliso te edinstvene dvorane.

Komentarji